tiistai 3. toukokuuta 2011

Oi ihana toukokuu!

Oikein hävettää, etten ole käynyt kirjoittamassa tänne mitään. Kelpaako selitykseksi opiskelukiireet? No, sillä nyt kuitenkin yritän selitellä. :) Kiirettä on tosiaan pitänyt, toinen jakso on jo puolessa välissä. Viime viikolla pidin yhden esitelmän (aiheena Euroopan Unionin neuvosto) mun European Governance-kurssilla, ja kolmen viikon päästä pidän esitelmän rauhanrakentamisesta Kosovossa Peacebuilding-kurssilla. Lisäksi kaksi esseetä ja yksi koe luvassa kuun lopussa. Mutta sitten alkaakin kesäloma! (No, gradua pitäisi myöskin alkaa miettimään kohtapuoliin). Mutta hyvin on kyllä opinnot sujuneet, paljon kivuttomammin kuin aluksi kuvittelin.

Benjaminista on kehittynyt erittäin jääräpäinen, mutta tietenkin ihana pieni poika. Heittäytyy vihaisena lattialle, jos ei saa tahtoaan läpi. Välillä on hankalaa olla nauramatta, kun toinen ihan tosissaan uhittelee. Sanavarasto kehittyy Benjillä nyt kohisten. Siitä olen erittäin iloinen, sillä se on tietenkin vähän huolettanut, kun puhutaan sekaisin eri kieliä. Uusia viimeisimpiä sanoja ovat

-porkkana
-rusina
-brood/leipä (molemmilla kielillä siis)
-kaas/juusto (samoin molemmilla kielillä)

Ääntäminen on vähän hankalaa vielä, mutta näitä sanoja nyt siis harjoitellaan ja hoetaan kovasti. Tänään Benji muuten sanoi: "Äiti, auto, mooi" (äiti, auto, hieno), kun osoitti autoa. :D No, tuo "lause" nyt on sattumoisin suurimmaksi osaksi hollanniksi, mutta kyllä mä jaksan uskoa siihen, että Benji pian oppi erottamaan suomen ja hollannin toisistaan. Ja normaalisti puhuu enemmän suomea kuin hollantia. Sinnikkäästi jatketaan Benin kanssa omilla äidinkielillämme puhumista.

No, siinäpä taisivat ne kaikista ajankohtaisimmat jutut olla tällä kertaa. Menenpä keittelemään itselleni vielä kupposen kahvia, kun Benji nukkuu päikkäreitä. Heihei!

Ei kommentteja: