tiistai 21. syyskuuta 2010

Buzzausta: Nestle Frutti Täysjyvä Banaani-Passion

Jokunen aika sitten innostuin ilmoittamaan itseni Buzzaajaksi kaverini Buzzauskokemusten innoittamana. Ajattelin, että tuskin minua hyväksytään Buzzaajaksi, kun en kirjoita paljon kosmetiikasta ym., mutta ilmeisesti vauvablogin pitäminen on hyvä tapa päästä Buzzaajaksi myöskin.

Tässä siis luvassa ihka eka blogi-Buzzaukseni, aiheena Nestlen täysjyvää sisältävä hedelmäsose Frutti Täysjyvä Banaani-Passion.

Buzzauspaketista löytyi monta Frutti-sosepurkkipakkausta, joita jaoin äitini välityksellä tutuillemme joilla on lapsia. (Benjamin olikin jo ennättänyt maistelemaan tuotetta jo ennen tuon paketin saapumista). Yhdessä Frutti-paketissa on 4 sosepurkkia mukana, joten yhdestä ostokerrasta jää useammalle päivälle välipalaa säilöön.

Ihan ensiksi tuotesisällöstä jotakin, eli makuna on tosiaan tuo Banaani-Passion. Mielestäni nimi on vähän hämäävä, sillä suurin osa soseesta on omenaa (80%), ja banaania on vain 5%. Passionhedelmää on mukana täysmehun muodossa 11%, ei siis hedelmälihaa. Mutta ehkä tuo nimi sitten viittaakin enemmän makuun, sillä kyllä se sose näin aikuisen suuhun ainakin sekä banaanilta että passionhedelmältä maistuu (tykkäsin itse mausta!).Itse ilahduin siitä, että tuotteeseen ei oltu lisätty sokeria, monissa lasten välipalasoseissa on lisättyä sokeria. Hammaslääkäri varoitteli sokerista Benjin ollessa pieni, joten olen ollut aika tarkkana sen kanssa.

Tässä vielä lista kaikista aineksista:
Omena (80%), passionhedelmätäysmehu (11%), banaani (5%), jauhot (imellytetty täysjyvävehnä, kaura, täysjyväohra, täysjyväruis, maissi, riisi) ja C-vitamiini Täysjyvää 4%.

Luulen kyllä, että tuo imeltäminen vaikuttaa tuotteen sokereihin, sillä 100g Nestle Frutti Banaani-Passionia sisältää 14g sokeria. Paljon vai ei, sen saa jokainen päättää itse. Omaan suuhun tuote ei maistunut liian makealta kuitenkaan. Lisää infoa ravintoarvoista löytyy Nestleen sivuilta.

Tuotteen ulkonäkö vastaa mun mielikuvaa teollisesta (pienille) lapsille tehdystä ruuasta. Sose on aika hienoa ja tasaista, ja siinä ei ole sattumia. Tässä mielessä se sopisi varmaan "sihtikurkkuvauvoillekin", vaikka sisältääkin viljaa. Minä toisaalta toivoisin vähän jonkinlaista rakeisuutta (ja jopa niitä sattumia!) tuohon koostumukseen, mutta se on varmasti makuasia.

Sitten ihan käyttökokemuksiin:

Lyhyesti: Benji tykkää. Tänäänkin oltiin poissa kotoa muutama tunti, ja tuo Frutti meni kivasti siinä välipalana. Vaikka olenkin sormiruokailufani, niin lusikkaruokailu sopii ainakin meille ihan hyvin silloin, kun ollaan jossain menossa - ainakin, jos en voi olla varma, että Benji pääsee syöttötuoliin istumaan ja syömään itse. Niissä tilanteissa tykkään mieluummin ottaa jonkun tuollaiseen sosepurkin tms. kuin hedelmänpalasia. Tulee vähemmän sotkua ja on matkalla nopeampaa. :) Suu aukes jätkällä kuin pienellä linnunpojalla, ja tuo yksi purkki ei kyllä kestänyt kauhean pitkään, ehkä 4 minuuttia. :D Eikä se sattumien puuttuminen tuntunut olevan mikään ongelma, kyllä Frutti maistui ilman niitäkin.

Voisin siis kuvitella ostavani tätä uudestaankin, juurikin tuollaisia menoja varten.

Jos haluat lukea tuotteesta lisää, käy Nestlen nettisivuilla!

p.s. Buzzaamisesta voit käydä lukemassa lisää täältä.
p.p.s. Jos innostuit itsekin buzzaamisesta, käytätähän rekisteröitymiseen tätä linkkiä: https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-regstep1&lang=FI&refstr=Sannulia. Näin minä saan liittymisestäsi värväyspisteet!


1 kommentti:

Sanna Koo kirjoitti...

Hei jee, mäki rekisteröidyin! Oon ollu jo pari vuotta hopottajien listoilla, jossa on sama idea, mutta ei oo vielä tullu yhtään sellasta kampista eteen, joka mua kiinnostais! Tosi ärsyttävää :(

Ehkä tuolta nyt sit heruu jotain! :)