perjantai 24. syyskuuta 2010

Buzzausta: Pampers Active Fit-vaipat

No niin, tähän edellisen buzzauksen perään toinen samanmoinen, tällä kertaa aiheena Pampersin Active Fit-vaipat. Postissa tuli meille paketti, ja buzzattavaksi muutama paketti myöskin. 


Ihan ensiksi perustietoa näistä vaipoista, eli kyseessä on Pampersin uudet kertäkäyttövaipat, firman itsensä mukaan Active Fit on "Pampersin kuivin vaippa".  Nämä vaipat ovat 20% ohuempia kuin muut Pampersin vaipat, ja pitävät "lapsen ihon edelleen kuivana"  uuden imuytimen ansiosta. Imukyvyn salaisuus Procter & Gamblen mukaan on "superabsorbentti", josta en valitettavasti löytänyt sen enempää tietoa, kuin spekulaatiota siitä,  että kyseessä saattaa olla superabsorbentti nimeltä sodium polyacrylate (sodium polyakrylaatti). Joka tapauksessa lapsen pepun pitäisi siis pysyä vähemmällä toppauksella kuivempana. Vaipassa on myös uudenlainen pintamateriaali, joka on "pehmeä ja hengittävä". Vaipat on tarkoitettu aktiivisille lapsille, jotka eivät paljon paikoillaan viitsi istuskella (Benjaminhan sopii tähän kohderyhmään mitä mainoimmin!). 

Meillä on tosiaan Pamperseja ollut tähänkin saakka käytössä, tosin Active Fit:eja en ole korkeamman hinnan takia ostanut, vaan me ollaan ostettu Baby-Dry-vaippoja. Ja onhan näissä vaipoissa eroja. Vaikka Baby-Dry:tkin ovat ohuita, ovat Active Fit:it selkeästi vielä ohuempia. Active Fit:it pysyvät lisäksi tosi hyvin Benjin päällä, eivätkä lähde rullaamaan kurttuun vyötärölle. Mutta se imukyky sitten... Jos rehellisiä ollaan, niin en ole erityisen hurmaantunut Active Fit:ien imukyvystä. Tai siis, kyllähän ne imee ihan kunnioitettavan määrän sitä pissaa, mutta suurta eroa en huomaa Active Fit:ien ja Baby-Dry:den välillä. Toinen seikka, mistä en pitänyt, oli sitten se, että Benjin pissa reagoi noissa Active Fit:eissä johon ainesosaan niin, että pissan haju muuttuu tosi voimakkaaksi. Siis haistan, milloin lapsi on pissannut! No toisaalta voitaisiin sanoa, että hyvähän se varmaan lapsen pepulle on, että vaippa vaihdetaan joka pissan jälkeen saman tien, mutta jotenkin en usko, että se on ollut tarkoitus... Tämän suhteen menee pisteet Baby-Dry:lle, jotka eivät mielestäni sen kummemin haiskahtele. 


Toisaalta taas, tämä uusi ohuempi vaippa merkitsee sitä, että pakkauskoko on pienempi. Procter&Gamblen (Pampersien valmistaja) mukaan näiden vaippojen valmistukseen tarvitaan "vähemmän raaka-aineita" ja "tehokkaampia kuljetuksia". Siis periaatteessa voitaisiin sanoa, että jos kertakäyttövaippoja kerran käytetään, niin ohuempaan vaippaan vaihtaminen on eräänlainen ekoteko. Mutta, kuten tiedämme, on olemassa vieläkin ekologisempia kertakäyttövaippoja, joten valitettavasti Pampers jää tämän suhteen tappiolle. Mainittakoon kuitenkin, että "vuosien 2002 ja 2010 välillä Pampers on vähentänyt:


  • energiankäyttöä 22%:illa
  • vedenkäyttöä 49%:illa
  • kuljetuksia 23%:illa
  • jätteen määrää 12%:illa"
Hyvään suuntaan siis ollaan ainakin menossa, jos ei vielä ihan ekovaippoja ollakaan. 

Vielä yksi asia: monesta lähteestä olen lukenut ja kuullut, että Active-Fit:it ovat aiheuttaneet monelle lapselle vaippaihottumaa. Benjin peppu pysyi Active Fit-testauksen aikana siloisena, ja vaippaihottumasta ei ollut jälkeäkään. Jos tämä on jollakulla syynä siihen, että ei Active Fit-vaippoja halua kokeilla, niin sanoisin, että unohtakaa juorut ja kokeilkaa itse!

Summa summarum, mielestäni Pampers Active Fit-vaipat ovat vaippoja siinä missä muutkin kertakäyttövaipat. Plussapuolina mainittakoon pehmeys ja joustavuus, sekä vaipan ohuus, ja siitä johtuen pienempi pakkauskoko. Miinuspuolina haluan mainita tuon imukyvyn, ja sen, että se pissa tuoksahtaa vaipasta melko voimakkana. 

Mitäs mieltä te olette, joko olette testanneet? Suosittelisitteko? Miksi?



Lähteet: kaikki lainaukset Pampersin Buzzador Kampanjainfo-lehtisestä


p.p.s. Jos innostuit itsekin buzzaamisesta, käytätähän rekisteröitymiseen tätä linkkiä: https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-regstep1&lang=FI&refstr=Sannulia. Näin minä saan liittymisestäsi värväyspisteet!






Enhanced by Zemanta

Ei kommentteja: