maanantai 6. syyskuuta 2010

Syyskuun alun kuulumiset

Tosiaan, oikein hyvää syksyn alkua itse kullekin!

Olen ollut ihan luvattoman kauan blogilakossa, ja päätin jälleen kerran tehdä parannuksen, ja palata ruotuun tämän kirjoittelun kanssa.

Meille kuuluu oikein hyvää, kesä hurahti nopeasti ohitse lomaillessa Suomessa ja Ranskassa. Benji on kasvanut paljon, ja oppinut hirmuisesti uusia juttuja. Viime kerralla neuvolan vaaka näytti 9,040 kg ja pituutta oli 70,5 cm. Koon puolesta ihan sopiva. :) Benjille on kertynyt jo kuusi hammasta, tai no oikeastaan se kuudes on juuri kovien kitinöiden saattelemana puhkeamassa.

Suomessa ollessa Benji oppi aika monta uutta temppua: oppi istumaan sujuvasti itsekseen, kiipeilemään, seisomaan ja taputtamaan! Ranskassa sitten sanottiin ensimmäisen kerran "papa", ja otettiin ekat askeleet. Nyt tuo jo kävellä tepastelee - tosin vielä tuen kanssa - melkein kuin vanha tekijä. Sanavarastossa on "papan" lisäksi kaksi muutakin sanaa, nimittäin "kissa" ja "äiti". Näitä sanoja toki säästellään, nämä sanat ilmeisesti kuluvat paljon helpommin kuin tuo "papa", jota hoetaankin sitten koko ajan. Pärinä on tietenkin myös ihan must juttu, ja kaikki missä on pyörät kiinnostavat. Tyypillinen poika tämä meidän Benji siis.

Viime viikolla meillä oli jännät hetket käsillä, kun Benji meni ekaa kertaa päiväkotiin hoitoon. Tilanne oli etenkin äidille todella jännittävä! Hyvin siitä selvittiin kuitenkin, ja nyt tuo on käynyt hoidossa jo kolmena päivänä. Hyvin vähäisillä kitinöillä menee päivät kuulemma, ja Benji on joka kerralla nukkunut ja syönyt oikein hyvin. Ihanaa, että ei tarvitse ainakaa tuosta asiasta enää stressata!

Omista kuulumisista sen verran, että aloitan 14.9. Leidenin yliopistossa jatko-opinnot, eli ensi vuoden lopulla tai vuoden 2012 alkupuolella pitäisi tästäkin neitokaisesta tulla vihdoinkin maisteri! Tulen opiskelemaan julkishallinnon puolta (Public Admiministration), mikähän sitten lieneekään viralliselta nimeltään tuo ala Suomeksi. Jännittää jo hieman!

Nyt tuo rakas lapseni nykii näppäimistöä ja hiirtä sellaisella raivolla, että on paras siirtyä seuraneidiksi!



Tähän loppuun vielä Benjin mystiset terveiset: 66666666666. Mistähän tässä on kyse?

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

miten päädyit juuri kyseistä alaa opiskelemaan? aiot valmistua aika nopeasti eli sinulla taitaa olla aika paljon perustietoa jo valmiina. tsemppiä opiskelujen alkuun.

Riitta

Retu kirjoitti...

Ei oo ollenkaan hankala tehdä itse! Netistä löytyy googlettamalla kuvallisia ompeluohjeita, siihen tarttee vaan ompelukoneen joka tekee suoraa ja siksakkia. Tuossa keväällä yks kaveri joka ei ollu ennen ommellu yhtään, kokeili tehdä ensin yhden vaipan ja jäi koukkuun, kun oli niin helppoa :)
Vaipan hinta riippuu aika paljon noista kankaista, mutta joskus oon laskeskellu että saattaa saada 4-5 eurolla yhden taskuvaipan. Aika lailla halvempia siis ku ostetut!

Sannulia kirjoitti...

Hei Riitta,

no aikalailla oli sattumaa, että alunperin lähdin kyseistä alaa opiskelemaan. Vuonna 2005 päätin, että kyllä se on minunkin aika alkaa jotain opiskelemaan, ja kun vielä tuolloin ei hollannin kieli vielä oikein taipunut, lähdin vain etsimään jotain vähänkin kiinnostavaa alaa, jota olisi mahdollista opiskella englanniksi. Suoritin kandin tutkintoni Haagin ammattikorkeassa, ja kun ala alkoi opintojen edetessä oikeasti kiinnostaa, niin halusin jatkaa opintoja akateemisemmassa ilmapiirissä. (Tuo ammattikorkeassa opiskelu ei ollut ihan mun juttu, kun oon enemmän sellainen yksin työskentelijä, ja pidän teoriasta.) Kyllä tuolta HHS:stä ihan hyvät perustiedot sai, mutta joudun silti tekemään 2 kurssia etäopintoina kotoa käsin ennenkuin aloitan ns. oikeat opinnot. Kiitos tsempeistä!

Sannulia kirjoitti...

Oi, olitkin Retu tänne vastaillut mulle! Kiitos vastauksesta, rohkaisit kyllä aika lailla! :) Jospa lainailisin anopilta ompelukonetta, ja lähden kaavojen ja kankaiden metsästykseen...

Retu kirjoitti...

Mun mielestä netistä löytyy ilmaiskaavoja vaippoihin, kestovaippainfon sivuilta muistaakseni ainakin. Onnea ompeluksiin! :)